On-Site I.T Services Blog

"we'll asisst you…"

Monthly Archives: August 2009

quick troubleshoot

300809.ent.ajsb

Service No.:

Mula – tamat: 12.00pm – 12.20pm

  • Komputer tidak berjaya dihidupkan dan – selesai.
  • mengalami masalah genuine activations  – selesai.
Advertisements

Performance tweak

300809.per.ytnk

service No.: 3008-01

Mula – tamat: 12.40 pm – 3.00 pm

  • performance tweak.
  • virus and malware cleaning.

general troubleshoot

260809.ent.ytnk

Service No.: 2608-01

mula-tamat: 2.00 pm – 3.30pm

Pc become relatively very slow.

  • performance tweak.
  • virus and malware removal.

repair software.

260809.ent.ckjsb

Service No.: 1608-01

Mula-tamat: 2.45pm – 4.15pm

mazuin:

  • install office applications.
  • performance tweak.
  • create ckj email account and setup outlook expresss on laptop.

Macamana nak buatkan shutdown/restart/lock icon in windows vista or win7

Perkara yang membosankan apabila menggunakan Vista adalah, button yg berupa shutdown kat start menu tuu, asyik2 aku tersalah tekan, sebab button tuu bukannya diset sebagai shutdown tp sebagai sleep. Aku dah ubah kat control panel tp dia tak berubah gak. so, ikutlaa step ni kalau korang nk buat apa yg aku buat nie, aku letakkan shortcut kat desktop yg terus shutdown pc…

  1. Buat new shortcut dengan tekan kanan mouse pada desktop.
  2. isikan “Shutdown.exe -s -t 00” pada lokasi shortcut.
  3. namakan shortcut anda “shutdown”.
  4. tukarkanlah icon shutdown kepada yg anda gemari.

Reference link:

upgrade RAM

190809.per.zaki(ckjsb)

Service No.:

Mula-tamat : 12.10 pm – 12.30pm

Laptop Zaki:

  • Add 2GB DDR2 RAM .
  • tweak software conflict.

Acer Aspire 4730z xp driver

New Compaq CQ40-506TU,install softwares

180809.per.ain

Service No.: 1808-01

Mula-tamat: 11.00 am – 11.00pm

New notebook;

  • Install with MS vista.
  • install standard software.
  • accessories;
    • 3 in 1 ( mouse+cooler fan+earpiece)
    • usb bluetooth adaptor.
    • hp carrying bag.

reference link;

windows 7 in depth

follow this link and read crave.cnet.co.uk on their in depth review of  ‘windows7’, cant wait to get my hand on them personally…

My webcam screen is blank while using yahoo messenger?

if you activate your webcam and only show a black screen, on this screen, click “file > preferences : camera setting and source” be sure that the name of your webcam is under the list, try to scroll down and click OK once you found the name of your webcam.