On-Site Computer Services Blog

"we'll asisst you…"

Laptop baru yg OK untuk bajet RM2000.00

Berikut adalah 2 model yang kami rasakan sgt OK untuk dijadikan sebagai pilihan oleh mereka yang ada bajet maximum RM 2000.oo .

  • Compaq CQ40:
    • Processor, 2.0 Ghz.
    • RAM, 2GB.
    • Hard Disk, 320GB.
    • product link;
  • Acer Aspire 4732z.
    • Pentium Dual Core Processor, 2.1 Ghz.
    • RAM, 1GB.
    • Hard Disk, 250GB.
    • specification;4732z

Maklumat rupa bentuk, kapasiti dan specifikasi korang carilah dekat internet…

“ambillah masa dengan bandingkan harga model nie dekat kawasan sekitar anda, dapatkan harga yang berbaloi..”

  • Walaupun pc nie baru, tp dengan running MS Vista, korang beli yg powerpun loading time akan mengambil masa gak sbb windows br akan loading banyak benda masa start.So tk releven sgt dh laa sekarang nie kalau korang nk bandingkan keupayaan operasi satu2 pc dengan melihat loading masa ON…tapi, kalo nk masuk tuu sampai korang g mandipun tk setel lagi….tuu maknanya ada masalah aa dengan windows tuuu…( hehehe kami sedia membantu melihat-lihat masalah nie)
  • Kebanyakan pelanggan kami akan datang kembali dan meminta agar kami downgrade operating system mereka kepada Windows XP;
    • Ini kerana MS Vista agak menyusahkan dari segi perjalanan applikasi dan terlalu banyak user interactions diperlukan oleh user untuk satu2 aplikasi ( asyik keluar pop-up minta kebenaran untuk menjalankan applikasi).
    • Tunggulaa bila sudah keluar “Windows 7”, kami rasakan ini akan membaiki kelemahan MS Vista.. ( kombinasi rupabentuk MS Vista yg diperbaiki+pengaplikasian semudah XP)..menarikkan?.
    • kalau tk nak kos berganda untuk memasukkan windows dan tidak mahu pening2 kepala sangat, mintalah pengedar laptop anda sertakan windows xp pada laptop tuu….
    • Tapi, kalau rasa nak cuba rasa silakan masukkan windows vista…
    • Kebanyakan laptop ini didatangkan dengan Free DOS/LINUX, sbb itu murah sket…so pandai2lah discuss dengan penjual untuk masukkan windows yang sesuai dengan anda.
  • Pada kami kedua-dua model berbaloi untuk menyelesaikan kerja assignment korang, melainkan korang nie adalah tergolong antara mereka yang berikut, mungkin pertimbangan lain korang kena tengok sebelum nk memilih laptop mana…;
    • Org-org yang suka main game-game yang terkini yg memerlukan graphic dan RAM yang power. Saranan kami: “Baik korang beli destop jee, sebab orang-orang yg mcm korang nie tk akan puashati dengan performance sedia ada, dan korang mesti nk tambah keupayaan pc korang, lagipun kalau nk beli jugak laptop, kena keluarkan lebih dr RM2ooo.oo.”
    • Mereka-mereka yang mengambil jurusan multimedia, animasi. Saranan kami:“bule guna dh cuma kena perhatikan, kalo buleh korang tambah RAM kepada semaksimum yang anda mampu atleast 2GB ram dan beli yang mempunyai keupayaan graphic seperti Nvidia atau ATI”.
    • Dan lain-lain….(hehehe…)

      Leave a Reply

      Fill in your details below or click an icon to log in:

      WordPress.com Logo

      You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

      Twitter picture

      You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

      Facebook photo

      You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

      Google+ photo

      You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

      Connecting to %s

      %d bloggers like this: