On-Site Computer Services Blog

"we'll asisst you…"

Netbook buying considerations & Best netbook review

If you considering on buying a Netbook, i believed this post will help u  make a better decisions, firstly u shuld ask yourself these question?

  1. How are you going to use your device?
  2. How much screen do you need?
  3. How small of a keyboard will you tolerate?
  4. Do you need the (heavier) extended battery?
  5. Is it easy to use?
  6. Will it work with my stuff?
  7. Is it the right size?
  8. Does it have the hardware horsepower I need?
  9. Will I be safe online?
  10. What level of support do I need?

Read on the attached reference link as its will give you the best netbook score and review:

Nota tambahan:

Pada aku, carilah supplier yang berdekatan dengan anda, ini bagi memudahkan anda membuat sebarang rujukan sekiranya berlaku kerosakan atau masalah pada Netbook anda dan bagi kawasan aku ni ( kemaman, terengganu) harga di Kuala Lumpur ( seperti di Low Yatt Plaza, harga boleh check kat sini hardwareZone ) hanyalah untuk aku jadikan sebagai rujukan, harga di sini akan lebih sedikit atau sama jee…

Untuk Netbook, harga adalah dalam lingkungan RM 1299.00 – RM 1799.00 bergantung kepada model, senang cakap bawah RM 2000.oo. Antara Netbook yang terkini; ( harga di kemaman korang bolah anggap laa sekitar RM 50-100 lebih dr harga di lowyatt, kalo korang boleh dapat harga sama kira OK , try tgok and request di DataInfo@My10s)

  1. Asus EeePc 1005…harga di Lowyat : +- RM 1499.00
  2. Asus EeePc T91…harga di Lowyat : +- RM 1899.00
  3. Acer Aspire 751…harga di Lowyat : +- RM 1599.00
  4. Acer Aspire D250…harga di Lowyat : +- RM 1399.00
  5. Lenovo S10-2…harga di Lowyat : +- RM 1599.00
  6. Toshiba N200…harga di Lowyat : +- RM 1699.00
  7. Gateway LT2005…harga di Lowyat : +- RM 1499.00
  8. Hp Mini 110-106TU…harga di Lowyat : +- RM 1499.00
  9. Hp Mini 2140…harga di Lowyat : +- RM 1699.00
  10. Samsung N110…harga di Lowyat : +- RM 1699.00
  11. Msi Wind U100 Plus …harga di Lowyat : +- RM 1299.00

Ready stock yang ada di kemaman nie, aku rasa tidak as latest as di Lowyatt, tapi kalo korang nk jugak, korang boleh oder jee dengan kedai-kedai utama di kemaman nie, aku rasa diaorang mesti layannye… .

Saranan aku, korang tengok model yang ready stock tuu, minta pandangan penjual dan cuba buat rujukan di internet dan tengok review, tak kiralaa review itu dibuat di Uk ke Australia ke german ke, asalkan model yg direview adalah model yang sama, the result is moreless are the same…

happy shopping.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: